Svøpt laks

I den originale oppskriften på denne fiskepaien heter det at fremgangsmåten kan brukes til alle slags fisk, fugl og kjøtt, men det er kylling som brukes som eksempel. Vi synes imidlertid at laks passer godt. Denne oppskriften vil mette fire personer.

400 gram laksefilet

1 potte frisk salvie

Ca. 30 gram kaldt smør

salt

1 sammenvispet egg

Butterdeig:

4 dl hvetemel

1 dl kaldt vann (eller litt mer)

200 gram smør

svøpt laks inniIMG_1814

Pass på at ingrediensene er kalde før du begynner. Bland alt sammen. Kjevle og brette deigen flere ganger. På denne måten lager du en deig som blir luftig og lagdelt ved steking. –I nødsfall kan du alltids kjøpe ferdig butterdeig fra frysedisken

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s