Svinsk eggestand

Svinsk eggestand

Denne omelettliknende retten fra 1200-tallet er både enkel å lage og svinaktig god.

½ kylling

300 gram svinekjøtt

3 hardkokte egg

7 sammenpiskede rå egg

kanel

pepper

safran

salt

Skjær kylling og svinekjøtt i terninger. Stek terningene i en dyp panne. Trekk pannen av varmen og tilsett grovhakkede kokte egg. Pisk de rå eggene lett sammen og tilsett kanel, pepper, safran og salt. Hell alt over kjøttblandingen og sett pannen tilbake på platen. Legg på lokk og la retten steke til eggene har stivnet. Til denne retten kan du gjerne bruke rester av kylling og svinekjøtt.

Dette er originalen:

Mæn sculæ takæ høns kiøth swa sum sauth ær. oc swinæ kiøth oc latæ til harthæ æg hackæth. oc ra æg slaghæn wæl swo mykæt æssæ kioth ær oc latæ thær til cinamomum. oc pipær. oc safran stampæth. oc salt oc wællæ thæt samæn.[1]

[1] Håndskriftet Ny kgl. samling 70 R, 8vo.

 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s