Om middelaldermat

Hva spiste man i middelalderen? Hva slags krydder brukte de, og hvor fikk de det fra?

I denne bloggen tar vi en kulinarisk reise tilbake i tid, basert på oppskrifter som er bevart fra middelalderen. Oppskriftene er i all hovedsak hentet fra boken “Harpestræng – gamle danske urtebøger, stenbøger og kogebøger” utgitt av Marius Kristensen i 1913, som gjengir tekster fra bevarte håndskrifter.

Vi har tatt utgangspunkt i de originale oppskriftene, som vi har oversatt og utprøvd. Vanligvis er ikke mengdeangivelser oppgitt i de originale oppskriftene, og vi har derfor prøvd oss frem til passende mengdeforhold mellom ingrediensene.

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s